Opbaren

Opbaarlocatie

Een mooie plek om een overledene op te baren is thuis, in de eigen vertrouwde en persoonlijke omgeving. De thuisopbaring kan ik geheel voor u verzorgen. Als u voor een thuisopbaring kiest zal ik samen met u overleggen hoe wij die vorm zullen geven.

Wij kunnen de ruimte waarin de overledene wordt opgebaard aankleden in de sfeer die u wenst. Denk hierbij aan kamerschermen, vazen met bloemen of u kunt de overledene met zijn of haar eigen dierbare spullen omringen. Alles is mogelijk.

Wij kunnen een opbaring op bed of in een kist verzorgen. Op een baarplank gewikkeld in een lijkwade behoort ook tot de mogelijkheden. Heeft u geen geschikt bed beschikbaar dan kunnen wij ook zorgen voor een bed.

Om de overledene in goede conditie te houden maken we gebruik van koelapparatuur. U kunt ook kiezen voor thanatopraxie, een lichte balseming. Lees hierover meer op https://www.hq-thanatopraxie.nl/

U kunt ook gebruik maken van een uitvaartcentrum om uw dierbare op te baren. En er zijn in Leerdam en omgeving ook mogelijkheden van 24-uurskamers waarvan u de sleutel meekrijgt zodat u dag en nacht uw dierbare kunt bezoeken. Heeft u vragen over het opbaren thuis, in een 24-uurskamer van rouwcenrum Rehoboth in Leerdam of het afscheidshuis de Linge in Beesd of een ander uitvaartcentrum? Bel Anja van Heeswijk Uitvaartzorg, wij helpen u graag verder.

Familiekamer Rehoboth Leerdam
Afscheidshuis de Linge
Beeldmerk_Anja-van-Heeswijk-Uitvaartzorg